Amerikan Ginsengi Nedir? Ne İşe Yarar?

28-09-2022 10:24
Amerikan Ginsengi Nedir? Ne İşe Yarar?

Amerikan Ginsengi Nedir? Ne İşe Yarar?

Amerikan ginsengi nedir sorusu, alternatif tıpta sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel araştırmalar doğrultusunda sağlık alanında kullanılabilecek bitkiler ve ürünler ortaya çıkmaktadır. Teknolojinin de gelişmesiyle daha net sonuçlar veren araştırmalar, ginsengin faydalarını ortaya koymaktadır. Asırlardır Çin tıbbında kullanılan bir bitki olsa da modern tıp ginsengin faydalarını yeni keşfetmeye başlamıştır. Belli başlı faydalara sahip olan bu bitki, vücut sağlığını desteklemektedir. 

Ginseng, oldukça yavaş büyüyen bir bitkidir. Panax ailesine aittir ve kısa boyludur. Ginseng, yetiştiği bölgeye göre isimlendirilmektedir. Örneğin Kore ginsengi ve Amerikan ginsengi, yetiştikleri topraklara göre isimlendirilmişlerdir. Günümüzde alternatif tıpta oldukça fazla kullanıldığı gibi kozmetik ve kişisel bakım alanında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kapsül şeklinde oral yolla alınabilir veya vücut bakımı için farklı formlarda kullanılabilmektedir.

Amerikan Ginsenginin Faydaları Nelerdir?

Amerikan ginsengi içerdiği kimyasallarla vücutta oldukça faydalı etkilere sahip olan bir bitkidir. Araştırmalar doğrultusunda ginseng bitkisinin insan sağlığına nasıl etki ettiği kanıtlanmıştır. En bilindik özelliklerinden biri antioksidan etkiye sahip olmasıdır. Antioksidan, kanser, damar sertliği, enfeksiyonel hastalıklar, doku hasarı ve çeşitli hastalıkların önlenmesinde oldukça etkilidir. İçerdiği antioksidan oldukça önemli miktarlara ulaşmaktadır.

Ginseng bitkisinin beyin fonksiyonlarında artış sağladığı kanıtlanmıştır. Özellikle sağlıklı ve yetişkin kişilerde hafızayı olumlu etkilemektedir. Ayrıca Alzheimer hastalarında ortaya çıkan anksiyete ve aşırı stres durumunu hafiflettiği gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra erkeklerde erektil disfonksiyonun tedavisinde de kullanılmaktadır. Damarların genişlemesine yarayan nitrik oksit oranını arttırır. Böylece erkeklerde ortaya çıkan bu rahatsızlık ortadan kaldırılır.

Ginsengin bir diğer faydası ise enerji vermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. İçeriğinde yer alan maddeler sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan ginseng, kişinin enerjik ve iyi hissetmesine katkı sağlar. Halsizlik, yorgunluk ve depresyon gibi durumlarda bu belirtilerin azalmasında önemli rol oynar. Ayrıca kanser ve enfeksiyonlarla mücadele edip bağışıklık sistemini destekler.

Amerikan Ginsengi Nasıl Kullanılır?

Amerikan ginsengi nedir sorusundan sonra en sık sorulan bir diğer soru ise Amerikan ginsenginin nasıl kullanıldığıdır. Ginseng, kapsül veya benzeri formlarda vücuda oral yollarla alınabilmektedir. Web sitemizde hafıza sağlığı, besin destekleri ve MFM kategorilerinde bulabileceğiniz kapsüller aracılığıyla vücuda alınır ve düzenli kullanımda etkilerini göstermeye başlar.

Mehmet Müderrisoğlu'nun katkılarıyla geliştirilmiş olan MFM Z.K 200 içerdiği yüksek miktarda Amerikan Ginsengi, Balık Yağı, Vitamin B6 ve diğer bileşenler sayesinde hafıza sağlığına katkıda bulunmaya yardımcı olur. 11 yaşının üzerindeki bireyler için günde 1 kapsül olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tavsiye edilen günlük dozu aşmamak gerekir.

Kapsül şeklindeki ginseng ilaçları eczanelerden satın alınabilir. Ancak doğru kullanımı için bir doktordan kullanım tavsiyesi almak önemlidir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi yanlış ginseng kullanımı da farklı yan etkilere sebebiyet verebilir. Bu nedenle araştırmak ve duruma uygun şekilde kullanmak gerekir. Ginseng iyi bir destekleyici olsa da kesinlikle besin yerine geçmez. Ayrıca saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Çok güneşli veya nemli ortamlarda bulundurulmaması gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.