Anti Aging Ne Demek? Türkçesi Nedir?

19-06-2022 01:41
Anti Aging Ne Demek? Türkçesi Nedir?

Anti Aging Ne Demek? Türkçesi Nedir?

Anti aging, yaşlanma sürecini yavaşlatmak veya tersine çevirmek için kullanılan yöntemlerden biridir. Anti aging, cildi gençleştirmeyi, hormonları dengelemeyi ve yaşa bağlı hastalıkları önlemeyi amaçlar. Azalan hormonlar, cilde temas eden UV ışınları, egzersiz eksikliği, sigara, stres ve sağlıksız beslenme ve yaşam tarzından doğrudan etkilenen cilt, yaşlanma belirtilerinin en çok görüldüğü kısımdır. Ancak yaşlanma sürecini yavaşlatmak mümkündür.

Koruyucu tıbbın bir parçası olan anti aging ile hücrelerin enerjisi artar. Kozmetik bakım, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz de bu süreci destekler. Uygulamaların temel amacı genel sağlığı iyileştiren müdahalelerle yaşlanmanın biyolojisini anlamak ve yaşamı uzatmaktır. Anti aging Türkçesi yaşlanma karşıtı anlamına gelmektedir.

Anti Aging Yöntemleri

Anti aging nedir, anti aging nasıl uygulanır gibi sorular belli bir yaşın üzerinde ve cildinden pek memnun olmayan insanların sorduğu sorulardan birkaçıdır. Yaşlanma sürecini kontrol etmenin ilk adımı genel bir sağlık değerlendirmesidir. Kan ve hormon testleri; vitamin, mineral, kolesterol, trigliserit ve hormon düzeylerini belirler. Anti aging uygulamalarında en önemli faktörler şunlardır:

  1. Beslenmeyi iyileştirmek
  2. Kilo kontrolünü kolaylaştırmak
  3. Hayata aktif katılımı teşvik etmek

Cilt gençleştirme işlemleri tek başına veya diğer yöntemlerle birlikte kullanılabilir. Günümüzde bu amaçla kullanılan birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir.

  1. Dolgu
  2. Botoks
  3. Örümcek Ağı Estetiği
  4. Kök Hücre Tedavisi
  5. Lazer Uygulamaları
  6. Mikro İğneleme
  7. Tromobositlerden Zengin Plazma (PRP)
  8. Kimyasal Peeling
  9. Mezoterapi
  10. Anti Aging Kremleri

Bu tedaviler gibi pek çok tedavi yöntemi, kişilerin durumuna ve tercihlerine göre uygulanmaktadır. Tedaviye başlamadan önce bazı testler yapılır ve hastanın cildine en uygun tedavi yöntemi belirlenir. Bazı yöntemler geçici çözümler sunsa da sonrasında tekrar yenilenebilirler.

Yaşlanma Karşıtı (anti-aging) Age Stop Krem, cildi nemlendirirken ona sıkı ve doğal bir görünüm kazandırmaya katkı sağlar. İçerdiği Kök Hücre, DNA koruyucu ve sentetik botoks ile cildin kolajen üretimini artırır, cildi dış etkenlerden korumaya yardımcı olur. Age Stop gece-gündüz tüm yüz bölgesinde kullanılabilir.

Anti Aging Tedavisinde Beslenmenin Önemi

Anti aging işlemleri esnasında beslenmeye de dikkat etmek önemlidir. Kanımızdaki besinlerin bir kısmı şekere maruz kalır ve glikasyona girer. Günlük glikoz alımı yüksek olduğunda, AGE'ler de (İleri Glikasyon Son Ürünleri) yükselir. Kollajen yapısı glikasyona maruz kaldığında cilt daha hızlı yaşlanır. Bu nedenle beslenmede temel strateji, besini glikozdan korumaktır. AGE'ler kızarmış ve ızgara yiyeceklerde kullanılır. Bu yiyeceklerde büyük miktarlarda mevcuttur. Yiyecekleri buharda pişirmek veya haşlamak, AGE'lerin emilimini ve glislenmiş (şekerlenmiş) proteinlerin üretimini azaltırken, yiyecekleri fazla pişirmek onların vitaminlerini kaybetmelerine neden olur.

Lif, kompleks karbonhidrat, protein ve doymamış yağ asitleri içeren besinlerle dengeli beslenmek, antioksidan bakımından zengin mevsim sebzeleri ve meyveleri yemek, bol su içmek, alınan kalori, tuz ve şeker miktarını azaltmak sağlıklı bir cilde kavuşmanın en güvenli yoludur. Gıdalardaki antioksidanlar farklı mekanizmalarla çalışırlar ama özünde temizleyicidirler. En iyi bilinen sistemik antioksidanlar C vitamini, E vitamini, A ve B vitaminleri, karotenoidler, bakır, selenyumdur. Omega-3 ve omega-6 yağları ise hücrenin önemli bileşenleridir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.