Ciltte Portakal Görünümü Neden Olur?

13-08-2022 14:09
Ciltte Portakal Görünümü Neden Olur?

Ciltte Portakal Görünümü Neden Olur?

Selülit, cilt yüzeyinde portakal kabuğu derisi ile gamzeli bir görünüme neden olan, tipik olarak kalça, uyluk ve karın bölgelerini etkileyen bir cilt problemidir. Selülit özellikle kadınlarda sık görülür. Bu nedenle ciltte portakal görünümü neden olur sorusunu en çok kadınlar sormaktadır. Vücutta bulunan küçük bağ dokuları tıpkı bir bant gibi yağ hücreleri arasında dikey olarak uzanır ve cildin üst katmanlarını vücudun daha derin dokularına bağlar. Bantlar, normal büyüklükteki yağ hücrelerinin yeterli boş alana sahip olduğu odalar veya mini cepler oluşturur. Bununla birlikte, yağ hücreleri büyüdükçe, bağlar yağ dokusunu bir ağ gibi sıkıştırarak selülit şişkinliklerine neden olur. Portakal kabuğu görünümü, deri altı yağ dokusunu etkileyerek pürüzlü dokuya neden olan bölgesel metabolik bozukluk olarak tanımlanabilir.

Büyüyen yağ hücreleri küçük şişlikler oluştururken, dar bölme adipoz dokusunun büzülmesinden dolayı çentiklere neden olarak tıp literatüründe ödematöz fibrosklerotik pannikülopati, jinoid lipodistrofi veya yağ ödemi olarak bilinen çıkıntılı bir görünüme neden olur. Selülitin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte deri altı bağ dokusu ile yağ tabakası arasındaki etkileşimin sonucu olduğu anlaşılmıştır.

Ciltte Portakal Görünümü Nasıl Oluşur?

Ciltte portakal görünümü oluşumunun olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alıp verme, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara sayılabilir. Ayrıca dar kıyafetlerin ve çok oturmanın da selülite neden olabileceğine dair kanıtlar vardır. Bununla birlikte, diyet ve egzersiz programına rağmen selülit gelişebilir. Vücuttaki yağın dağılımı da selüliti teşvik edebilir.

Selülit, vücudun kalça, uyluk ve karın gibi bölgelerinde cildin sarkmış görünümü ile karakterizedir. Derideki bu selülit görünümü bazen süzme peynir veya portakal kabuğu görünümüne sahip olarak tanımlanır. Selülitlerden kurtulmak için günümüzde pek çok yöntem kullanılsa da kesin çözüm sunulan bir yöntem yoktur. Bazı uygulamalar sayesinde estetik dokunuşlarla azaltılabilse de bu portakal görünümünden tamamen kurtulmak çok olası değildir.

Ciltte Oluşan Portakal Görünümünün Dereceleri

Ciltte portakal görünümü çoğunlukla rahatsız edici bir görüntü olsa da normal olarak kabul edilmelidir. Ciltte oluşan bu görünümün farklı dereceleri vardır. Bunlar:

  1. Derece 1: Yatarken ve ayakta dururken portakal kabuğu görülmez ve cilt pürüzsüz görünür.

  2. Derece 2: Yatarken cilt pürüzsüz görünür, ancak ayakta dururken bir miktar çukurlaşma fark edilir.

  3. Derece 3: Ayakta ve yatarken cilt portakal kabuğu görünümündedir.

Kilo verme, düzenli egzersiz yapma, sağlıklı beslenme, masaj ve bazı kremlerin kullanımı portakal görünümünün oluşmasını geciktirebilir ya da engelleyebilir. Genetik faktörlere bağlı olarak portakal kabuğu görünümü gelişebilmektedir. Bu gibi durumlarda lazerle tedavi gibi pek çok yöntemle selülit görünümü hafifletilebilir. Guarana Advanced Formula ile uygulayacağınız düzenli masaj, selülit oluşumunu önlemeye yardımcı ve var olan selülitleri gidermeye yardımcı olabilir. Guarana Advanced Formula; yağ yakımını hızlandırmada etkisi kanıtlanmış en etkili ham maddeler olan Guarana Bitkisi, Beyaz Hardal Özü ve L-carnitine özleriyle Ecz. Mehmet Müderrisoğlu tarafından formülize edilmiştir. Yağ yakımını hızlandırır, selülitlerle mücadelede çok yönlü etkiye sahiptir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.