Çocuklar İçin Omega 3 Önemi

13-11-2022 21:04
Çocuklar İçin Omega 3 Önemi

Çocuklar İçin Omega 3 Önemi

Çocuklar için omega 3 önemi oldukça önemli bir konudur. Omega 3, çocukların zihinsel ve fiziki gelişimi için gereklidir. Özellikle hamilelik döneminde anneler omega 3 takviyesi almalıdır. Doğum sonrasında da aynı şekilde bebeklerin omega 3 takviyesi alması gerekir. Omega 3’e duyulan ihtiyaç ömür boyu sürmektedir. Sadece çocukluk döneminde değil yetişkinlik döneminde de kullanılması gerekir. Omega 3 yağ asidini barındıran bazı besinler şunlardır:

  1. Avokado
  2. Balık
  3. Ceviz
  4. Semizotu
  5. Keten tohumu

Omega 3 yağ asidinin pek çok faydası vardır. Başta zihinsel gelişimi desteklemesinin yanı sıra bağışıklık sistemini de geliştirmektedir. Beyni destekler ve özellikle küçük yaşlarda ortaya çıkabilecek dikkat eksikliğinin giderilmesinde yardımcı olur.

Omega 3 Faydaları

Çocuklar için omega 3 önemi anne karnında başlamaktadır. Sonrasında özellikle ergenlik döneminde düzenli omega 3 takviyesi alan çocukların fiziksel gelişimi omega 3 takviye almayan çocuklara göre daha fazladır. Boyun daha hızlı uzamasına katkı sağlarken bir yandan da güçlü bir kas ve iskelet sisteminin oluşmasını sağlar. Ayrıca iştahsızlık sorunu yaşayan ve yeterli beslenemeyen çocuklarda iştah açıcı özelliğe sahiptir.

Birçok anne ve baba, omega 3’ün kilo aldırdığını düşünmektedir. Halbuki bu yağ asidinin böyle bir etkisi yoktur. Vücut gelişimini desteklemesi kilo aldırdığı anlamına gelmemektedir. Aksine vücutta oluşan yağlanmaya engel olarak fazla kiloların verilmesini kolaylaştırır. Diğer bir faydası ise sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Erken yaşlarda gelişen bağışıklık sistemi sayesinde çocuklar hastalıklara karşı dirençli bir hale gelir.

Omega 3 Zihinsel Faydaları

Çocuklar için omega 3 fiziksel olduğu kadar zihinsel açıdan da oldukça faydalıdır. Anne karnında omega 3 takviyesi alan çocuklar, daha güçlü bir mental sağlığa sahip olurlar. Beyin gelişimi konusunda önemli bir yer tutan omega 3, doğum sonrasında da çocuklara verilmeye devam edilmelidir. Bunun için omega 3 kapsüllerinden faydalanılabilir. Hamilelikten sonra ek besinlere geçmeden önce anne sütü alırken bebeklere takviye sağlamak için annelerin bolca omega 3 içeren besinler tüketmesi gerekir. Beyin gelişimini desteklemesinin yanı sıra yapılan araştırmalar, omega 3 takviyesi alan çocukların daha yüksek IQ’ya sahip olduğunu göstermektedir.

Dikkat eksikliği, ergenlik çağında sıklıkla yaşanabilen bir durumdur. Bu sorun nedeniyle çocuklar derslerine ve günlük yaşamlarında gerçekleşen olaylara odaklanmakta zorluk yaşayabilirler. Omega 3 takviyesi alan çocuklarda odaklanma sorununun daha az, hatta bazılarında hiç görülmediği belirtilmiştir. Omega 3, vücuttaki DHA eksikliğini giderir ve dikkat eksikliği problemleriyle daha kolay mücadele etmeyi sağlar. Beyin ve zihinsel gelişim için olduğu kadar göz sağlığı için de faydalıdır. Retina hastalıklarını engellemeye yardımcı olur. Görme kaybı yaşamaya neden olan retinopi hastalıklarında retina damarlarının büyümesinin önüne geçer. Harvard Üniversitesi’nde yapılan çalışmalara göre retinada ortaya çıkan damar büyümelerini durdurduğu ortaya çıkmıştır.

Easy Fish Oil Omega 3 çocuklar için uygun, aromasıyla lezzeti hoş olan omega 3 balık yağı takviyesidir. Yetişkinler ve yaşlılarda da kullanımı uygundur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.