Cüce Palmiye Nedir? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

25-04-2022 14:46
Cüce Palmiye Nedir? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Cüce Palmiye nedir? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Cüce palmiye, uzun yıllar tıbbi araştırmalarda rol oynayan, sabal denilen bir meyvenin ağacının dalında yetişir. Yelpaze şeklindeki yaprakları nedeniyle dikkat çekmektedir. Bu bir ağaç değil, bir cüce ağaçtır. Bu yüzden cüce palmiye adını almıştır. Yıllardır sağlık ve alternatif tıp alanında aktif rol oynayan bu bitkinin doğru kullanılması sonucu bireyler sağlıklarını koruyabilirler. Ancak fazla ve yanlış tüketilmesi sonucu bazı komplikasyonlar meydana gelebilir.

Cüce palmiyenin meyvesi neredeyse bir zeytin büyüklüğünde olup, rengi siyahtan mora kadar değişmektedir. Amerikalılar için çok önemli olan bu meyve, özellikle diyette vazgeçilmez bir gıda ürünüdür. Cüce palmiye meyveleri, yağ asitlerinden oluştukları için bir miktar kalori içerirler. Bu nedenle uzmanlar ölçülü tüketilmesini önermektedir.

Meyvesinden farklı olarak cüce palmiyenin çayı da tüketmek için farklı bir seçenek olmaktadır. 2 bardak su, 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı cüce palmiye çayı demlenebilir. Günde 1 bardak olmak suretiyle tüketilebilir.

Cüce palmiyenin genel tanımını yaptık. Şimdi ise birçok kişinin merak ettiği; cüce palmiyenin ne işe yaradığından, faydaları ve yan etkilerinin neler olduğundan bahsedelim.

Cüce Palmiye Faydaları Nelerdir?

Cüce palmiye faydaları saymakla bitmez. Başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  1. Üreme sağlığını korur.
  2. Menopoz sonrası yaşanan, kadınlarda üreme organının zayıflaması durumunda etkili bir bitkidir.
  3. İnsanların yaşının ilerlemesi ve menopoz etkisi ile mesane sisteminde değişiklikler meydana gelir. Bunun sonucunda oluşan idrar kaçırmalarının önüne geçilmek için kullanılır.
  4. Yaşlanmaya bağlı etkileri azaltır.
  5. İdrar yolları açısından koruyucu bir kalkan görevi gördüğünden böbrek taşı riskini en aza indirir.
  6. Erkeklerde vücutta salgılanan testosteron hormonunu arttırır.
  7. Prostat kanseri riskini en aza indirger.
  8. Saç dökülme sorunlarını önler.
  9. Yorgunluk ve depresif ruh halini hafifletir.
  10. İdrar yollarını koruma işlevine sahip olan cüce palmiye, düzenli tüketildiğinde prostat kanseri riskini azaltır.
  11. Testosteron seviyelerini dengeleyen cüce palmiye, organizmanın genel sağlığının yanı sıra üreme sağlığını da koruduğu için bu zincirin sonunda prostat kanseri olasılığını ortadan kaldırabilir.
  12. Sağlıklı beslenme alışkanlığına rağmen istenmeyen idrar yolları problemleri varsa cüce palmiye etkili bir çözüm sunar.
  13. Prostat hastaları üzerinde yapılan araştırmalarda yaklaşık 3 aylık cüce palmiye kullanımından sonra hastalığın düzeldiği gözlemlenmiştir.

Cüce Palmiye Yan Etkileri Nelerdir?

Faydaları olduğu kadar aşırı tüketim sonucu cüce palmiye yan etkileri de ortaya çıkmaktadır. Doğru ve düzenli tüketildiğinde pek çok fayda sağlayan bu bitkinin elbet yan etkileri de mevcuttur. Cüce palmiye tüketilirken dikkat edilmesi gerekenler ve yan etkileri şunlardır;

  1. Cüce palmiye, hormon eksikliğine bağlı olarak hormon tedavisi gören kişilere önerilmemektedir.
  2. Prostat problemi yaşayan bireyler mutlaka doktor gözetiminde cüce palmiye tüketmelidir.
  3. Hamilelikte kullanımı uygun değildir. Bu durumda mutlaka doktora danışılmalıdır ve bu bitki doktor onayıyla tüketilmelidir.
  4. Çok nadir de olsa tüketenlerde mide ekşimesi veya kaşıntı meydana gelebilir.
  5. Cüce palmiyenin beklenmedik yan etkileri gözlemlenirse derhal tıbbi yardım alınmalıdır.
Prostaquil içeriğinde bulunan Cüce Palmiye yağı, Afrika Eriği Ağacı Özütü ve Kabak Çekirdeği yağı sayesinde erkeklerin belirli bir yaşa geldikten sonra sıklıkla yaşadığı prostat problemlerini gidermeye yardımcı olur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.