Gül Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

11-02-2022 01:45
Gül Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Gül Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Gül hastalığı (Rozasea) bir cilt hastalığıdır ve yüzde kırmızı sivilce ve kızarıklıklara neden olur. Hastalık ilerlediğinde kızarıklık ve sivilceler sırt ile göğüs bölgesine de ilerleme gösterir. Ten rengi açık olan kişilerde daha çok görülen rahatsızlıklardan biridir.

Hastalık kadınlarda daha çok görülür ve orta yaş veya ileri yaşta olan kişilerde etkili olur. Yüzde ve vücudun belirli bölgelerinde kızarıklık oluştururken kan damarlarını daha belirgin yapar.

Gül Hastalığı Neden Olur?

Gül hastalığının belirgin bir nedeni olmasa da birçok faktör hastalığın oluşmasında etkili olabilir. Baharatlı yiyecek tüketimi, sıcak içeceklerin tüketilmesi, alkol tüketmek, aşırı sıcaklar, stres, kullanılan makyaj ürünleri, rüzgar veya güneş ışığı hastalığın oluşmasına neden olabilir. Gül hastalığı ilk olarak yüzde başladığı için hastada estetik anlamda da kötü bir görüntüye neden olur.

Hastalık en çok bahar aylarında görülür. Ayrıca stres altında olmak ve kışın soğuk rüzgarlı havanın etkisi de oldukça fazladır.

Gül Hastalığı Geçer Mi?

Gül hastalığında hastanın cilt yapısına ve yaşına göre farklı tedaviler uygulanır. İyileşme süreci de yaşa göre farklılık gösterir. Hastalığın belirtileri yine kişiye göre değişebilir.

Acı ve yanma hissi, cildin kuruması, cildin renginde değişim, damarların belirginleşmesi, sivilce oluşumları, cildin kalınlaşması, yüz bölgesinde şişme, burunda büyüme görülmesi gibi belirtiler hastalık süresince etkili olur ve tedavi süreci belirtilere göre uygulanır.

Cildinizdeki kızarıkları önlemeye yardımcı Rosalia kremi, cilt hastalıkları olan kişiler güvenle kullanabilirler. Cildin rahatlamasına, nemlenmesine yardımcı olurken, içerdiği antioksidan ve  zengin kayısı çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı ile, cilt bariyerlerinin güçlenmesini ve cildin daha canlı görünmesini destekler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.