Hidrojenli Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

19-10-2022 22:12
Hidrojenli Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hidrojenli Su Nedir?

Hidrojenli su nedir sorusu son zamanlarda oldukça merak uyandıran konulardan biridir. Hidrojenli su, hücreler arası aktarımda bulunan oksidanları temizler. Antioksidan özellik taşıyan bu sular tümör hücrelerinin büyümesini durdurmaktadır. Kanser önleyici etkiye sahiptir. Kanser tedavilerinde kullanıldığı gibi tedavinin sebep olduğu yan etkileri de azalttığı bilinir. Radyoterapi gören bireylerin hidrojenli suyu 6 hafta kadar tüketmesi önerilir. Kandaki reaktif oksijeni azalttığı tespit edilmiştir. Ayrıca vücudumuzdaki en önemli organ olan kalbi korumaktadır.

Diyabet hastalarında meydana gelen kardiyak rahatsızlığının nedenlerinden biri insülin üreten hücreler üzerinde oldukça zararlı etkilere sahip streptozocinlerdir. Hidrojenli suyun içerisindeki hidrojen moleküllerinin bu rahatsızlığın belirtilerini en aza indirdiği tespit edilmiştir. Hidrojenli su yalnızca fiziksel değil, duygusal durumları da dengelemektedir. Yapılan araştırmalara göre hidrojenli su tüketiminin stresi azalttığı tespit edilmiştir. Merkezi sinir sistemini desteklediği, kaygı bozukluklarını azalttığı ve mental sağlığı iyileştirdiği ortaya çıkmıştır.

Hidrojenli Suyun Özellikleri

Hidrojenli su pek çok özelliğe sahip olmasıyla bilinir. Hidrojen (H2) dünyada en çok bulunan moleküllerden biridir. Rengi, tadı ve kokusu yoktur. 2007’de Japonya’da yapılan araştırmalara göre hidrojen gazının antioksidan özelliğe sahip olduğu ve beyni koruduğu anlaşılmıştır. Bu keşif sayesinde pek çok bilimsel araştırma gerçekleştirilmiş ve bu araştırmalar sonucunda hidrojenin pek çok faydası ortaya çıkmıştır.

63 hasta üzerinde yapılan araştırmalar sonucu en küçük gaz molekülü olan hidrojenin faydaları şöyle sıralanabilir:

  1. Diyabet tedavisinde etkilidir.

  2. Beyin hasarlarından korur.

  3. Kilo vermeye yardımcı olur.

  4. Kanser tedavilerinin yan etkilerini azaltır.

  5. Sindirim sistemine iyi gelir.

  6. Kalbi korur.

  7. Böbrek hastalıklarının tedavisinde faydalıdır.

  8. Antioksidan özelliklere sahiptir.

  9. Karaciğeri ve akciğerleri korur.

  10. Nöropatik ağrıları hafifletir.

  11. Antibakteriyel özelliği sayesinde ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Hidrojenli Suyun Faydaları

Hidrojenli su pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Mide yaralarında enfeksiyon ve iltihap önleyici özellikleri vardır. Ayrıca romatizma ve eklem iltihaplarında yapılan denemeler sonucu eklem ağrılarına iyi geldiği ve iltihabı azalttığı görülmüştür. İnsan yaşamının devam etmesini, üretmeyi ve düşünmeyi sağlayan, vücutta olup biten her şeyi yöneten beynin hasar almasını önlemektedir. Stres ve sinir iltihapları, Parkinson ve Alzheimer hastalığına neden olmaktadır. Hidrojenli su ise bu iltihapları ve rahatsızlıkları bastırarak hastalıkların oluşmasını önler.

Hidrojenli suyun diğer özelliği ise gözler üzerinde faydalı etkilere sahip olmasıdır. Alkali yanması gibi durumlar sonucu görme kaybının yaşanmasını önler. Ayrıca modern tehlikelerden biri olan, insan DNAsına etki edip hormonal, zihinsel ve bedensel rahatsızlıklara yol açabilen radyasyonu engeller. Antibakteriyel özellikler taşıdığı için ağız sağlığı korumada da etkili olduğu tespit edilmiştir. Ağzımızda oluşan çürük, diş dökülmesi ve iltihap gibi sorunlar oldukça sık karşılaşılan durumlardır. Vücudumuzda en çok bakteriye sahip bölgelerden biri ağızdır. Hidrojenli su kullanımı ile ağızda oluşabilecek çürük, ağız içi yaralar gibi rahatsızlıkların önüne geçilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.