Karaciğeri Bozan Yiyecekler İçecekler Nelerdir?

10-12-2021 21:11
Karaciğeri Bozan Yiyecekler İçecekler Nelerdir?

KARACİĞERİ BOZAN GIDALAR

Karaciğer en büyük iç organımız olup sirkülasyonda olan kanın filtre edilerek temizlenmesine katkıda bulunur.

Tamamen hastalanıncaya kadar kendini belli etmez ve hastalık teşhisi konulduktan sonra da size büyük zorluklar yaşatabilir. Bu nedenle ona, hastalanmadan sahip çıkmamız ve iyi bakmamız gerekir. Karaciğeri bozan yiyecekler, içecekler ve başlıca gıdalar şunlardır;

ŞEKER

Çok şeker veya şekerli ürün tüketmek sadece dişlerinize değil karaciğerinize de zarar verecektir.

Çok şeker ve fructose olan mısır şurupları şişmanlatmanın dışında ayrıca karaciğeri bozan etkenlerdendir. Pek çok klinik çalışma şeker ve mısır şuruplarının karaciğere; içilen alkol kadar zarar verdiğini ortaya koymaktadır. Bu tip gıda katkılarından kurtulmak için bisküvi, meşrubat, pasta gibi gıdalardan da uzak durmanız gerekmektedir.

BİLİNÇSİZ BİTKİSEL KARIŞIMLAR KULLANMAK

Doğal olan her şey zararsız demek değildir. Doğal olsa da ne kullandığınızı, nasıl kullandığınızı çok iyi bilmek zorundasınız. Karaciğeri korumak amacıyla kullanacağınız bitkisel karışımları çok iyi incelemeden ve eczacınıza danışmadan kullanmayın.

FAZLA KİLOLARINIZ

Fazla kilolar karaciğerinizi yoran ve onun büyümesine neden olan ana faktörlerdendir. Diyet ve spor yapmak sizi bu sorundan kurtarabilir.

FAZLADAN ALINAN A VİTAMİNİ

Vücudunuz A vitamini gereksinimini taze sebze ve meyveden temin edebilirken alınacak olan besin desteklerindeki A vitamini ile doz aşımı yaşanacak olursa karaciğer yorgunluğu veya deformasyonu yaşanabilir.

MEŞRUBATLAR

Yapılan araştırmalara göre meşrubatlar içerdikleri mısır şurubu ve şeker ile şişmanlamaya neden olmaktadır. Gün içerisinde tüketeceğiniz meşrubatlar yerine su tüketmeniz faydalı olacaktır.

İLAÇLAR

Sırtınız ağrıyor, başınız çatlıyorsa al bir İLAÇ ve rahat et denildiğinde biliniz ki karaciğerinizi yormaya başlıyorsunuz. Sürekli bu ilaçları kullanmayı alışkanlık haline getirmek karaciğer deformasyonuna neden olabilir.

TRANS YAĞLAR

Trans yağlar yapay tatlardır. Özellikle ambalajlanmış sanayi gıdalarında kullanılırlar. Kilo almanıza neden olurlar.

YANLIŞ İLAÇLAR

Yanlış reçete edilen ilaçlar karaciğere çok ciddi zararlar verebilir. İlaçları kullanırken vücudunuzda oluşabilecek değişiklikleri iyi takip ederek doktorunuzu haberdar etmeniz gerekmektedir.

ALKOL

Alkolün karaciğere zarar verdiğini artık bilmeyen yok. Alkolun sürekli ve her ne dozda olursa olsun alınması karaciğerde harabiyete yol açar. Dozunuzu azalttıkça karaciğerinizi de rahatlatacaksınızdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.