Kepek Neden Oluşur? Kepeğe Karşı Ne İyi Gelir?

15-03-2022 18:55
Kepek Neden Oluşur? Kepeğe Karşı Ne İyi Gelir?

Kepek Neden Oluşur? Kepeğe Karşı Ne İyi Gelir?

Kepek saç derinizdeki ölü hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu sorun tüm dünyada görülür ve insanların yarısının saçlarında kepek sorunu vardır. Kepekler beyaz veya gri renklerde olabilirler.

Ölü deri hücreleri saç derinizde toplanmaya başlar ve pul zerrecikleri meydana getirirler. Pullar meydana gelmeye başladığında cilt sorunu yaşıyorsunuz demektir. Bu sebeple kepek oluşumunu ciddiye alarak tedavi olmanız gerekir çünkü ileride daha büyük problemler yaşayabilirsiniz.

Saçlarınızı çok az tarıyorsanız bir süre sonra saçınızda kepek oluşumu başlayabilir. Kuru bir cildiniz varsa ve soğuk havalardan kaynaklı, sedef gibi cilt hastalıklarınız varsa yine kepek oluşumu görülebilir ve tedavi edilmelidir.

Sık Görülen Kepek Oluşumu Nedenleri

Nörolojik hastalıklar veya bağışıklık sisteminizin zayıflığı saçınızda kepek oluşumuna neden olabilir. Ayrıca HIV virüsü de kepek oluşumuna neden olan rahatsızlıklardan biridir.

Her insanın alması gereken vitaminler, çinko ve birtakım yağ türleri eğer vücudunuzda eksikse kepek oluşumuna neden olabilir. Bir insanda kepek görülme ihtimali ergenlik döneminden orta yaş dönemine kadar daha yüksek olur.

Psikolojik nedenler de kepek oluşumuna neden olabilir. Özellikle, stresten uzak durmak gerekir. Saçlarınızı çok az yıkıyorsanız ya da gereğinden fazla yıkıyorsanız bu durum da kepek oluşumuna neden olur.

Kepek Nasıl Gider?

Saç derimizde oluşan kepek hem görüntü hem de sağlık için olumsuz bir durumdur. Kepeği önlemek için kendiniz de birtakım önlemler alabilirsiniz. Saçlarınızı kesinlikle düzenli bir şekilde yıkamanız gerekir.

Saç jölesi gibi zararlı kozmetikleri kullanmamanız gerekir. Güneş ışığının kepeği önleyici etkisi vardır. Bu sebeple güneşli havalarda bol bol güneş alarak saçınızı koruyabilirsiniz. Stresli bir hayatınız varsa kendinizi sakinleştirecek çözümler bulun.

B vitamini veya çinko eksikliği varsa takviye ürünler kullanabilirsiniz. Saçların taranması oldukça önemlidir ve her gün yapılması gereken bir işlemdir. Saçların sürekli toplu olması da kepeğe neden olabilir. Bu sebeple saçlarınızı sürekli toplu tutuyorsanız belirli aralıklarda açarak hava aldırın.

MFM Nutra Scalp Relief Şampuan içeriğindeki Çinko Priton ile saç derisindeki kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Bunun yanında Scalp Relief, içeriğinde bulunan Astragalus Kökü, Schisandra Chinese, At Kuyruğu Otu ve Yeşil Çay ile saç derisinin bakımını ve yağ dengesini sağlayarak saçların sağlıklı ve güçlü uzamasını destekler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.