Prostat Nedir? Belirtileri Nelerdir?

23-02-2022 21:01
Prostat Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Prostat Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Prostat, erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte sıklıkla görülen sağlık sorunlarından biridir. Prostat aslında erkek bedeninde yer alan bir salgı bezi olarak ifade edilebilir. Bu salgı bezi idrar torbası içerisinde yer alan ve aynı zamanda testislerden gelen spermin iletişimini sağlayan tüplerin kesişme noktasında yer almaktadır. Prostata dair koyulan teşhis oldukça çeşitlidir.

  1. Prostat büyümesi
  2. Prostatit
  3. Prostat kanseri bu teşhisler arasında yer almaktadır ve söz konusu sağlık sorunlarına dair uzmanlarca farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Prostat Belirtisi

Tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi, prostata dair belirtiler de kişiden kişiye farklılık göstermektedir ve hastalığın seyrine bağlı olarak belirtilerin şiddeti değişkenlik göstermektedir. Genel manada prostat belirtileri ;

  1. İdrar yaparken zorluk çekmek
  2. İdrar yaparken hissedilen yanma ve ağrı
  3. Sıklıkla idrara çıkma ihtiyacı
  4. Zayıf ve kesik biçimde gerçekleşen İdrar
  5. Ağrılı boşalmak ve menide gözlemlenen kan
  6. Geceleri çok idrara çıkma
  7. Eklem ağrıları
  8. İdrar yaptıktan sonra da mesanede oluşan tam boşalamama hissi

Prostat Tedavisi

Prostat tedavisi hastalığın ilerleyişine bağlı olarak ilaçla tedavi ya da ameliyat biçiminde yapılmaktadır. Bu tedavi sürecini belirleyen iki parametre bulunur. Biri doktor takdiri diğeri de hastanın durumudur.

Hastalık başlangıç safhasındaysa, ilaçla tedavi uygun görülür. Yapılan tedavi büyük ölçüde etkilerin giderilmesine yardımcı olur. İlaçla yapılan tedavi yine hastanın durumuna göre 6 ay ila 1 yıl boyunca devam edebilir. İlaç tedavisinden beklenen sonuç alınamadığında, doktor takdiri ile ameliyat gerçekleştirilmektedir.

Prostaquil içerdiği Afrika eriği, kabak çekirdeği yağı ve bodur palmiye özü sayesinde mesanenin boşaltılmasına yardımcı olup, prostat rahatsızlığından korunmaya ve prostat için kullanılan ilaçların etkisinin artmasına destek olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.