Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?

14-05-2022 21:04
Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?

Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?


Selülit, genellikle karın ve kalça kısmında deri ve deri altının yağ dokusunu etkileyip turunç kabuğu görüntüsünü andıran, girinti ve çıkıntılı dokuya sebep olan bölgesel metabolik rahatsızlıktır.

Selülit Neden Olur?


Cildin alt katmanlarındaki yağ birikintisinin miktarı Selülitin başlıca sebebidir. Bu yağ miktarının yoğunluğu ise genel olarak genetik etkenler ve kişinin yaşıyla alakalıdır.

Kadınlardaki yağ oranı erkeklere göre daha çok belirgindir ve östrojen hormonu kadınlarda selülitin meydana gelmesinin erkeklerden daha çok olmasının gerçek sebebidir.
Yaş ilerledikçe cilt incelir ve elastikliğini yitirir. Daha sonra ise derinin altındaki kıvrımlı bağ  dokuları da ortaya çıkar. Cildin kalınlığı da selülitin görüntüsünü etkiler. Diğer selülit sebepleri ise şöyledir:

  1. Vücutta biriken toksinler
  2. Kilo fazlalığı
  3. Kullanılmış olan bazı ilaç türleri
  4. Durağan hayat şekli
  5. İleri yaş sebebiyle cildin esnekliğini yitirmesi
  6. Sağlıklı bir hayata zıt olan yaşam biçimi
  7. Dengesiz beslenme alışkanlığı
  8. Genetik etkenler.

Selülit Belirtileri Nelerdir?


Birtakım selülit belirtileri vardır. Selülit yüzeysel derecede ise, baldırlar eller ile sıkıştırıldığında turunç kabuğu görüntüsü bariz bir şekilde görülür. Daha ciddi selülitlerde de genel olarak buruşukluk hali göze çarpar. Her ne kadar selülitin bazı belirtileri böyle olsa da en kesin teşhis hekimler tarafından konulur.

Selülit Nasıl Geçer?


Selülitin çözümü hastanede birtakım tedaviler sonucu gerçekleştirilebilse de ev ortamında da bazı yöntemlerle selülit giderilebilir. Bu yöntemlerden bazıları ise şöyledir:

  1. Yeşilçay, bol miktarda antioksidana sahip olduğu için metabolizmayı hızlandırır ve selülitin oluşmasına sebep olan yağın yakılmasına yardımcı olur.
  2. Sarımsak, kan basıncı ve dolaşımını rahatlatarak selülit oluşumunu engellemeye yardımcıdır.
  3. Muz, içeriğinde bulunan potasyum ile kan basıncının düşmesini ve dolaşıma fayda sağlayarak dokuların atık maddelerden temizlenmesini sağlar. Bu da selülit oluşumunu engelleyen bir başka yöntemdir.
  4. Kereviz, kan damarlarının kasılmasını önleyip dolaşımın rahat bir şekilde olmasını sağlar.
  5. Su, cildin nem ölçüsünü koruyup elastik yapısının korunmasını sağlar. Bunun sonucunda da vücudun ödem toplamasının önüne geçer. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak dolaşımın düzenlenmesini sağlar ve toksinleri uzak tutar.
  6. Zencefil, kan damarlarında plak oluşumunu önler. Kanın incelmesini sağlayarak akışını rahatlatır.

Selülite sebep olan gıdalardan, özellikle kahve ve koladan uzak durulmasında da fayda vardır.

Guarana Advanced Formula selülit oluşumunu önlemeye ve hali hazırda oluşmuş selülitleri gidermeye yardımcı bir kremdir. Yağ yakıcı ve metabolizmayı hızlandıran Guarana bitkisi özünden üretilmektedir. Selülit kremi Guarana Advanced Formula, kullanan kişilerde b
el, karın, basen ve üst kol gibi bölgelerde incelmeye yardımcı olur, vücut çizgilerinin daralmasında ve selülitlerle mücadelede çok yönlü etkiye sahiptir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.