Sentetik Botoks Nedir?

11-07-2022 23:06
Sentetik Botoks Nedir?

Sentetik Botoks Nedir?

Botoks terimi artık çok iyi bilinen ve pek çok kişi tarafından tercih edilen bir işlemdir. Sentetik botoks, kırışıklıkların görünümünü azaltmak amacıyla yüz ve boyundaki kasları gevşetmek için kullanılan bir maddedir. Clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir tür botulinum toksinidir. Sentetik botoks, ince bir iğne kullanılarak cilde enjekte edilen popüler bir kozmetik tedavidir. Genellikle kaz ayakları, kaş çatma çizgileri ve alın kırışıklıkları dahil olmak üzere yüz kırışıklıklarının görünümünü iyileştirmek için kullanılır. Estetik amaçlı ve mimik çizgilerini azaltmak için yapılan bir uygulamadır. Yaşlanma karşıtı etkisi ve yaşla birlikte kırışıklıkların artması sebebiyle gün geçtikçe daha fazla kişinin tercihi olmaktadır.

Sentetik botoksun etkileri birkaç ay sürebilir ve istenen sonuçların elde edilmesi için genellikle tedavi tekrarlanır. Sentetik botoks, kalifiye bir sağlık uzmanı tarafından uygulandığında nispeten güvenli ve etkili bir tedavidir. Bununla birlikte, diğer tıbbi prosedürlerde olduğu gibi, enjeksiyon yerinde kızarıklık, şişme ve morarma gibi potansiyel riskler, yan etkiler ve enfeksiyon riski vardır.

Tedavinin sizin için doğru olup olmadığına karar vermeden önce bir sağlık uzmanıyla sentetik botoksun potansiyel risklerini ve faydalarını tartışmak önemlidir. Günümüzde pek çok kadın ve erkek ünlüler tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca botoks kullanımı dünyada en çok kadınlarda görülse de botoks tercih eden erkek sayısı da az değildir.

Tıbbi yöntemlerden çekinenler ve doğallığı tercih edenler için ise bir çözümümüz var. Ecz. Mehmet Müderrisoğlu’nun kendi formülü olan Age Stop, cildi nemlendirirken ona sıkı ve doğal bir görünüm kazandırmaya katkı sağlar. İçerdiği kök hücre, DNA koruyucu ve sentetik botoks ile cildin kolajen üretimini artırır, cildi dış etkenlerden korumaya yardımcı olur. Tıbbi yöntemlerden farklı olarak krem şeklinde üretilmiş Age Stop'ı kolaylıkla gece-gündüz tüm yüz bölgesinde kullanabilirsiniz.

Sentetik Botoks Nasıl Uygulanır?

Vücudumuzdaki kasların kasılabilmesi için sinirlerin kas sinir kavşağı adı verilen yollardan geçmesi gerekir. Bu yol bloke edildiğinde kas kasılamaz. Bunu sağlayan sentetik botoks şu şekilde etki etmektedir:

  1. Öncelikle kasın çalışma düzeni olan sinirlerden asetilkolin adı verilen bir madde sentezlenir. Bu, kas için "çalış” komutudur.

  2. Sonrasında bu komut bir yoldan geçerek reseptör adı verilen kas kapısına ulaşır. Kesinlikle kas kapısına ihtiyaç vardır. Bu yüzden alıcının kapıdan geçip komutu iletmek için botoksun devreye girdiği yer burasıdır.

  3. Komut önce kasın kapısına gider, böylece kasılma komutu geldiğinde dışarıda kalır ve kas kasılamaz. Kas kasılamadığı için mimik kaslar hareketsiz hale gelir. Bu nedenle uzun süre kırışık oluşturucu unsur olmadığı için mevcut kırışıklıklar açılıp azaltılır ve yeni kırışıklıkların önüne geçilir.

Ancak vücudumuz oldukça akıllıdır ve biz fark etmeden pek çok şeyi yerine getirir. Bir süre sonra kapıların kapalı olduğunu anlayıp onları açarak botoksu yok eder ya da yeni kapılar açar. Yani botoks kalıcı değil geçici bir uygulamadır. Bu nedenle vücutta kalış süresi de kişiden kişiye değişir. Kimisi 3 ayda kapıyı yeniler, kimisi için bu süre 6 aya kadar uzayabilir. Botoksun kalıcılığı, bireyin yapısına bağlıdır.

Bu durum vücuda yapılan dövmeler için de geçerlidir. Dövmeler zamanla solar veya hafif dağılmalar görülür. Bunun nedeni derideki bazı organizmaların dövme mürekkebini parçalamasından kaynaklıdır. Yani vücut, kendisine ait olmayan bir şeyi vücuttan atmaya çalışır. Ancak dövme, bölgeye yoğun bir şekilde uygulanan bir işlem olduğundan tamamı parçalanıp vücuttan atılamaz. Botoks için de bu durum geçerlidir. Bu nedenle kalıcı bir uygulama değildir.

Sentetik Botoks Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

Sentetik botoks en yaygın olarak cilde daha genç ve ferah bir görünüm vermek amacıyla kullanılsa da şu amaçlar için de kullanılmaktadır:

  1. Bölgedeki kırışıklıkları azaltmak veya yok etmek

  2. Yeni kırışıklıkların oluşmasını engellemek

  3. Yüze daha genç, taze ve canlı bir görünüm vermek

  4. Kaşları kaldırmak veya kavislendirmek

  5. Mimikleri azaltmak veya tamamen engellemek

  6. Diş sıkma rahatsızlığını engellemek

  7. Burun ucunu kaldırmak

  8. Boyun kırışıklıklarını gidermek

  9. El, ayak ve koltuk altlarında meydana gelen terlemeyi önlemek

  10. Migren ağrılarını azaltmak veya durdurmak
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.