Sırt Ağrısı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

22-01-2022 01:51
Sırt Ağrısı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Sırt Ağrısı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Hareketsiz yaşam koşulları nedeniyle oluşan sırt ağrıları toplumda her 3 kişiden 1’inde görülen rahatsızlık türüdür. Sırt ağrısı farklı bir hastalığın nedeni olabileceği için dikkatli olunması gerekir. Kas incinmesi gibi basit nedenlerle de oluşabilen sırt ağrısı başta kalp olmak üzere akciğer, safra kesesi rahatsızlıkları veya boyun fıtığının belirtisi de olabilmektedir.

Sırt Ağrısı


Baş bölgesinin arka tarafından bel hizasına kadar uzanan bölümdeki her iki taraftaki kasların gerilmesiyle oluşan ağrıya sırt ağrısı denilmektedir. Genellikle kısa süre içinde kendiliğinden geçebilen sırt ağrıları çoğunlukla stres faktöründen kaynaklı oluşur. Bu ağrılar boyun, sırt ve omuzlardaki sinirlerden kaynaklı olup çeşitli nedenlerle oluşan baskıdan oluşabilmektedir.

İnsanlar sırt ağrısı haricinde sıkça yaşadığı bel ağrısından da şikâyet ederler. Bu durum genel bir sağlık problemi gibi algılanmadığı için gecikmeyle birlikte farklı şekilde öne çıkar. Lumbago şeklinde nitelendirilen rahatsızlık sırtın alt kısmındaki ligament, sinir, kas ve omurga iskeletlerini meydana getiren omurlarla ilgili olabilir.

İş gücünü ve insanın verimli yönlerinin olumsuz etkilenmesine neden olan sırt ağrıları erken teşhis beraberinde farklı sağlık sorunlarına yol açmadan giderilebilmektedir. İhmalkâr davranan insanlar bu ağrıyla yaşamayı kabul etmektedir. Fakat belli bir süre sonra kişide hareket kısıtlılığı meydana geleceği gibi ani şekilde oluşan bel tutulmaları da yaşanabilmektedir.

Sırt Ağrısının Nedeni ve Belirtileri


Sırt ağrısının nedeni
kasların gerilmesi sonucunda oluşmasıdır. Beraberinde kambur oturuş pozisyonu, yanlış yürüme tarzı, rahatsız zeminde uyuma, uzun süre eğik durma ya da fiziksel aktivitelerden oluşabilmektedir. Aynı şekilde uyku bozukluğu, hareketsiz yaşam tarzı da buna örnek verilebilir. Nedenlerin sınıflandırılması ise şu şekilde sıralanır.

  1. Mekanik nedenler
  2. Dejeneredir nedenler
  3. İnflamatuar nedenler
  4. Onkolojik nedenler
  5. Enfeksiyon nedenler

Belirtilen maddeler hekimler tarafından detaylı şekilde incelenen ve duruma göre teşhisi konulan sırt ağrısının nedenleridir. Belirtiler ise şu şekilde sıralanır.

  1. Çok uzun süredir kortizon kullanma
  2. Gece terlemeleri
  3. Sürekli devam eden sırt ağrıları
  4. Bacaklarda uyuşup karıncalanma, güçsüzlük ve ani gelişen travma

Bu belirtilerin herhangi birinin bulunması beraberinde mutlaka hekime başvurulması gereklidir.

Basit tutulmalarda veya sırt ağrılarında bir Ecz. Mehmet Müderrisoğlu formülü olan BOSWEL'i kullanabilirsiniz. Tamamen bitkisel kökenli bir jel olup sürdükten sadece birkaç dakika sonra etkisini göstermeye başlayarak rahatlamanıza yardımcı olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.