Kırışıklığa İyi Gelen Şeyler

17-09-2022 12:45
Kırışıklığa İyi Gelen Şeyler

Kırışıklığa İyi Gelen Şeyler

Kırışıklığa iyi gelen şeyler yüzyıllardır araştırılan konular arasında yer almaktadır. Günümüzde modern teknoloji ve cilt bakım sektörünün gelişmesiyle birlikte kırışıklıkları gidermek için çeşitli yöntemler ortaya çıkmıştır. Bu yöntemler kırışıklık oluşumunu tamamen durdurmasa da önemli ölçüde azaltmaktadır. Kırışıklıklar, yaş ilerledikçe yüz derisindeki kolajenin azalmasıyla ortaya çıkmaktadır. Kolajen, cildin diri kalması için en etkili araçlardan biridir. Bu nedenle kolajen içerikli kremler sıklıkla tercih edilmektedir. 

Kırışıklık oluşumunun bir diğer nedeni E vitamini eksikliğinin yaşanmasıdır. E vitaminleri kapsül şeklinde kullanılabilir, doğrudan yüze uygulanabilir veya E vitamini içeren serumlar kullanılabilir. E vitamini bakımından zengin olan üzüm çekirdeği de oldukça fazla tercih edilen yöntemler arasındadır. Yüz germek ve kırışıklıkları azaltmak için pek çok doğal yöntem olduğu gibi estetikle de kırışıkların giderilmesi mümkündür. 

Doğal Kırışıklık Giderme Yöntemleri

Kırışıklığa iyi gelen şeyler arasında doğal yöntemler en çok kullanılan yöntemlerdir. Bu doğal yöntemleri uygulamak hem kolay hem de daha az masraflı olduğundan tercih edilmektedirler. Doğal kırışıklık giderme yöntemlerinden en çok kullanılanı yaşlanma karşıtı kremlerdir. Özellikle anti aging özelliği taşıyan kremler dünyada sıklıkla kullanılmaktadır.  

Öncelikle anti aging, yaşlanmaya karşı yaşlanmanın önlenmesi olarak özetlenebilir. Yaşlanma süreciyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara bakıldığında, yaşlanma karşıtı terimi sadece yaşlanmayı yavaşlatmak ve önlemek anlamına gelmektedir. Kısacası, yaşlanma karşıtı tedavilerin amacı yaşa bağlı kırışıklıkların oluşmasını önlemek için kullanılmaktadır. Yaşlanma karşıtı tedavilerden en yaygın kullanılanı yüz kremleridir. Sentetik dolgu, kolajen ve E vitamini gibi içeriklerden oluşan kremler, yüzdeki ince çizgilere ve kırışıklıklara karşı uzun vadeli kullanımda etki göstermektedir.

Kırışıklık ve Yaşlanma Karşıtı Krem

Kırışıklığa iyi gelen şeyler arasında dermatologların ve plastik cerrahinin yaptığı işlemler dışında yaşlanma karşıtı için kullanılan kremler oldukça fazla satmaktadır. Estetik doktorları ve dermatologlar tarafından gerçekleştirilebilen işlemler haricinde çok başarılı anti aging bakım kozmetik ve dermokozmetik ürünler vardır. Anti aging cilt bakımı, koruyucu bakım şeklinde hayatımıza gireli çok uzun zaman olmasa da oldukça popüler bir bakım yöntemidir. Yeterli nemlendirme, cildi doğru bir şekilde temizleme, doğru ürünlerle makyaj yapma ve her şeyden önce güneşin zararlı ışınlarına karşı etkili koruma sağlayan bu kremlerin kullanımı çok önemlidir.

Güneşten gelen ultraviyole ışınları yüzünden cilt zarar görür ve kırışıklıkların etkisi artar. Hem güneşin zararlı etkilerinden korunup hem gençleşmeye katkı sağlayan kremlerin kullanımı, cildi toparlamaya yardımcı olacaktır. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için her zaman güneş kremi şart olsa da tek başına yaşlanma karşıtı etki sunmaz. Bu nedenle sentetik botoks barındıran kremler kullanılmalıdır. Ancak unutulmamalıdır ki hiçbir krem mucizevi etkiler sağlamaz. Sadece kırışıklıkların azalmasında ve çok daha geç ortaya çıkmasında rol oynarlar. Yaşlanmak, nefes almak kadar doğal olduğundan hiçbir kremden olağanüstü etki beklenmemelidir.

Eczacı Mehmet Müderrisoğlu'nun geliştirmiş olduğu Age Stop - Yaşlanma Karşıtı Anti Aging Krem, içeriğindeki E vitamini ve buğday ruşeymi yağı gibi birçok etkili bileşen sayesinde cildinizi zararlı güneş ışınlarından koruyarak yüz kırışıklıklarını azaltmaya ve yüzünüzün gerilmesine yardımcı olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.