Çin Geveni (Astragalus) Nedir, Faydaları Neler, Nasıl Kullanılır?

02-11-2021 19:41
Çin Geveni (Astragalus) Nedir, Faydaları Neler, Nasıl Kullanılır?

Çin Geveni Nedir, Faydaları Neler, Nasıl Kullanılır?

Çin geveni günümüzde bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılıyor. Geleneksel Çin tıbbında çok önemli bir yere sahip olan bu şifalı bitkinin yararları için kullanmak isteyenler Çin geveni nedir sorusunu merak ediyor.

Çin Geveni Nedir?

Çin geveni günümüz Moğolistan ve Kuzey Çin bölgesinde yetişmekte olan; pastel tonlarında, bezelyeye benzeyen çiçeği olan ve küçük baklamsı meyveler veren baklagildir. Esasında geven türü genel olarak astragalus olarak anılır ve iki bin beş yüzden fazla türü barındırır. Eski dönemlerde meyveleri kurutularak kemiğe benzeyen yapı aldığından topuk kemiği anlamında olan astragalus ismi kullanılmıştır.

Çin Geveni Özellikleri Neler?

Çin geveni özellikleri itibariyle kök kısmında bulunan deri soyulduğunda soluk sarı öz ortaya çıkarmaktadır. Bu yüzden Çin tıbbında "sarı lider” ifadesiyle de anılır. Geleneksel tıpta kuvvet verici bitkilerden birisi olarak bilinir. Yetişmesi için nemli toprağı sever. Aynı zamanda güneş ışınlarından doğrudan hoşlanmaz ve gölgelik alanlarda daha iyi gelişir.

Çin Geveni Faydaları Neler?

Çin geveni faydaları açısından önemli etkilere sahiptir. Astragalus kullananlar için bu yararlar şu şekildedir;

    1. Bağışıklık sistemini güçlendirecek etkiye sahiptir. Özellikle vücudun kanser hücrelerine karşı yenilenmesini ve direncini de artırmaya destek olur.
    2. Vücutta oluşacak tümörlerin büyümesini azaltabilir.
    3. Kanser kapsamında kemoterapi gören hastaların tedavi sonucunda görülen semptomların azaltılmasında yardımcıdır.
    4. Kan hücrelerinin yenilenmesine; kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.
    5. Antioksidatif özelliği bakımından yaşlanmaya meyilli olan cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Bu bakımdan çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.
    6. Hücreleri yenileyen yapısının yanında hasara uğrayan hücreleri iyileştirici etki gösterir.

      Çin Geveni Nasıl Kullanılır?

      Çin geveni kullanımı için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler;

        1. Çay olarak kullanımı; sapı ve yapraklarının kurutulması sonrasında demlenerek çay olarak tüketilir. Bu yöntem Çin gevenini kullanmak için yaygın ve pratik yöntemdir. Ot doğrudan kullanılacaksa ancak ağız yoluyla kullanılmaktadır. Bunun için de çay olarak tüketmek gerekmektedir.
        2. Hap; Çin geveninin faydaları çok fazla olduğundan Renativ gibi çeşitli gıda takviyelerinin içinde geven otuna yer verilmektedir. Ancak hap olarak kullanımı için hekim tavsiyesi alınmalıdır.
          IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.