Kırışıklık Neden Olur? Kırışıklık Nedenleri

24-07-2022 10:01
Kırışıklık Neden Olur? Kırışıklık Nedenleri

Kırışıklık Neden Olur? Kırışıklık Nedenleri

Yaş ilerledikçe yüzde oluşan değişimler sebebiyle kırışıklık neden olur sorusu akıllara gelmektedir. Kırışıklıklar cilt yaşlanmasının doğal bir unsurudur. Yüz, boyun, eller ve kollar gibi güneşe maruz kalan bölgelerde kırışıklıklar daha belirgindir. Cildin yapısını ve dokusunu genler belirler. Buna rağmen, özellikle açık tenli kişilerde güneşe maruz kalmak, kırışıklık oluşmasının ana nedenidir. Aynı zamanda yoğun sigara kullanımı da cilt kırışıklıklarının oluşma ihtimalini arttırır. Etkili kırışıklık tedavileri arasında ilaçlar, cilt gençleştirme teknikleri, dolgu maddeleri ve plastik cerrahi yer alır.

Kırışıklıkların görünümü, birkaç faktörün bir araya gelmesinden kaynaklanır. Bu faktörlerin bazıları kontrol edilebilirken, bazıları ise kontrol edilemez. Bir kişi yaşlandıkça, cildi doğal olarak daha az elastik ve daha hassas hale gelir. Yaşlanmayla birlikte cildin katmanlarındaki yağ oranı azalır. Bu, gevşek, sarkan cildi, çizgileri ve çatlakları daha belirgin hale getirir. UV ışığı doğal yaşlanma sürecini hızlandırır. UV ışığı cildin bağ dokusuna zarar verir. Cildin derin tabakasındaki kolajen ve elastin liflerini parçalar. Destekleyici bağ dokusunu kaybeden cilt, esnekliğini ve sıkılığını kaybeder. Sonuç olarak, cilt erken sarkmaya ve kırışıklıklar oluşturmaya başlar. Bu nedenle ultraviyole ışınlarının neden olduğu radyasyon, erken kırışıklıkların ana nedeni olarak kabul edilir.

Kırışıklıkların Oluşmasına Neden Olan Etkenler

Kırışıklık nedenleri arasında ilk sırada yaş ve kötü alışkanlıklar yer almaktadır. Sigara, içerisindeki maddelerin etkisiyle cildin normal yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır. Yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıkların önüne geçilemese de bu kırışıklıkları azaltmak için alınabilecek birtakım önlemler vardır. Bu nedenle öncelikle cildi güneşten korumak gerekir.

Uzun süre güneşte kalmak, özellikle öğle saatlerinde daha büyük sorunlara yol açar. Güneşin bu etkilerinden kaçınmak için geniş kenarlı şapkalar, uzun kollu gömlekler ve güneş gözlüğü gibi koruyucu giysiler giyilmelidir. Sıklıkla dışarı çıkılıyor ve güneşe maruz kalınıyorsa güneş kremi de kullanılmalıdır. Kullanılan güneş kreminin güneş koruma faktörünün en az 15 olması önemlidir. İdeal olarak, 30 veya daha yüksek bir güneş koruma faktörü önerilir.

Cilt Bakımının Önemi

Kırışıklık neden olur sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise kuru cilttir. Kuru cilt, cilt hücrelerinin küçülmesine neden olur. Bu da ince çizgilere ve erken kırışıklara yol açabilir. Cilt nemlendirmesi, suyu ciltte doğal olarak hapsederek ince çizgileri ve kırışıklıkları maskelemeye yardımcı olur. Kırışıklık kremi ile cildinizin nemlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Nemlendirici ürünlerin cilt üzerindeki etkisini ve herhangi bir iyileşme olup olmadığını anlamak için düzenli olarak ürünü kullanmak gerekir.

Beslenme biçimi de cildin sağlığını ve diriliğini korumak adına önemlidir. İnsanların beslenme biçiminde yaygın olarak bulunan bir dizi vitaminin cildin korunmasına yardımcı olduğuna dair bazı bilimsel kanıtlar vardır. Cildinin görünümüyle ilgili endişeleri olan kişiler dermatoloğa görünmelidir. Dermatologlar cilt ve saç konusunda uzmanlaşmış doktorlardır ve kişinin cildini değerlendirerek kişiye özel cilt bakım planı oluşturmaya yardımcı olurlar.

Cildinizi korumak ve beslemek için Vitamin E katkılı etkili yaşlanma karşıtı krem Age Stop'u sabah akşam tüm yüz bölgesinde kullanabilirsiniz. Ecz.Mehmet Müderrisoğlu'nun ürettiği Anti-Aging formülü ve sentetik botoks etkisi ile yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı bir üründür.

Bunun dışında ciltteki kırışıklıkların temel sebeplerinden bir tanesi kolajenlerin miktarının vücudumuzda zamanla azalmasıdır. Cilt bakımının yanı sıra dışarıdan alınacak Kolajen takviyesi cildin elastikiyetini geri kazanmasına yardımcı olur. PEPTAGE® içerisindeki kolajen peptit ve C vitamini sayesinde cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkıda bulunur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.